Ekonomi

TÜBİSAD/Tombalak: 2023’te yüzde 10 büyüme bekliyoruz

HANDE BERKTAN

Bilişim ve iletişim branşında TL bazında 2023 büyüme beklentisi yüzde 10 olarak açıklandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Derneği’nin (TÜBİSAD) yeni lideri Bloomberg HT’nin sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Tombalak, “Bilgi ve iletişim teknolojileri sektör pazar bilgileri raporuna göre 266 milyar olan bilgi ve iletişim teknolojileri pazar büyüklüğü 2021’de TL, 2022’de 408,9 milyar TL’ye ulaşacak. Bu rakamın 14 milyar TL’sini yeni eklenen şirketler oluşturdu. Türk Lirası cinsinden yıllık büyüme hızının önceki yıllara göre daha yüksek seviyede gerçekleştiği gözlendi. Öte yandan ankete katılanların TL bazında 2023 beklentileri yüzde 10’un üzerinde kaldı.

“Bilgi ve iletişim sektörü istenilen hızda büyümüyor”

Sektörün istenilen hızda büyümediğine dikkat çeken TÜBİSAD Lideri, “Veriler sektörümüzün istenilen hızda büyümediğini gösteriyor ve bu konudaki diğer çalışmalarımız da Türkiye’nin Dijital Dönüşüm Endeksi Raporumuz ile örtüşüyor. Dünyada dijital dönüşüm çabalarını sürdüren ülkelerle yapılan karşılaştırmalara dayanan endeks çalışmasında hafif bir ivme kaybı var. Çalışmamızda orta sıralarda yer alan ülkemiz, bir başka uluslararası endeks çalışmasında da 52. sırada yer almaktadır. Dijitalleşme sadece donanım, yazılım ve hizmet satış adetleriyle ilgili değil; Aynı zamanda yenilikçi iş modelleri, mevcut iş modellerinin verimliliği ve rekabet gücü ve bunları yaratan inovasyon da insan kaynakları yetkinlikleri ile yakından ilişkilidir.”

Bilgi ve iletişim dalını şekillendiren teknolojiler nelerdi?

TÜBİSAD Lideri Mehmet Ali Tombalak, “2022 yılında bilgi ve bağlantı teknolojileri sektörüne yön veren teknolojiler dört ana başlık altında toplanıyor. altında toplayabiliriz. Hassasiyetle tasarlanan ve üretilen yapay zeka, bulut bilişim, otomasyon ve teknolojiler. İlahiyatın ana başlıklarından her biri bir süredir sektörde etkisini hissettirirken, bu yıl ana odak alanı, teknolojik gelişmelere göre bu teknolojilerin departmanlara ve iş dünyasına entegrasyonunun hızlandırılması olmuştur. Bu konulardaki gelişmeler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu