Haber

Arslan Kabukcuoğlu: “AK Parti Eğitime, Aile Bakanlığına, Üniversiteli Gençliğe Para Bulamıyor; Yandaş 5 çete olunca para bol”

ÂLÂ Partisi Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, AKP iktidarının eğitime para bulamadığını, Aile Bakanlığı’na para bulamadığını, üniversite öğrencilerine para bulamadığını, iş 5’li yandaş ve çetelere gelince orada bol paradır. Bunun da ötesinde derinleştirdiği yoksulluğu normal bir durummuş gibi ülke halkına kabul ettirmeye çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesabı ve 2023 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi konusunda UYGUN Parti Kümesi adına Arslan Kabukcuoğlu konuştu. Kabukcuoğlu, “Aile Bakanlığı’nın görevlerinin tamamına yakını yoksulluğun yanında ikincil sorunlar. Ailelerin maddi imkansızlıkları nedeniyle okula aç giden çocuklar, bebeklerine yiyecek, süt bulamayan anneler her zaman söz konusu olabiliyor. Aile Bakanlığı’nın ama toplumun yüzde 40’ı Aile Bakanlığı’nın konusu. Olursa ülkede bir sıkıntı vardır, ülkede bir gariplik vardır” dedi.

“AK PARTİ HÜKÜMETİNİN DEZAVANTAJLI GRUPLARA AYIRDIĞI FİNANSMAN SON DERECE YETERLİ”

AKP iktidarının sosyal politikalarına ilişkin Kabukcuoğlu, “AK Parti iktidarları, vatandaşı uyutma, algı yönetimi, gerçeğin ötesinde algı yönetimi hünerlerini kullanıyor. Aile Bakanlığı isme şefkat eli uzatan bakanlıktır. devletin ama devlet görevini yapar, insanlara iş yaptırır, AŞ sahibi yaparsa tabii ki Aile Bakanlığı gönülsüz olan bazı sorunların üstesinden rahatlıkla gelebilir.Sosyal yardımların gayri safi milli hasıla içindeki payı hasıla Fransa’da yüzde 31, OECD ortalamasında yüzde 20, ülkemizde ise sadece yüzde 12. AK Parti hükümetinin dezavantajlı gruplar için ayırdığı finansman son derece yetersiz.”

“AKP PARTİ EĞİTİME, AİLE BAKANLIĞINA, ÜNİVERSİTE GENÇLERİNE PARA BULAMIYOR; TAKİPÇİ VE 5’Lİ ÇETEYE GELİNCE ÇOK PARA BULUYOR”

Kabukcuoğlu, “AK Parti eğitime para bulamıyor, Aile Bakanlığı’na para bulamıyor, üniversite öğrencilerine para bulamıyor, iş yandaş olunca 5’li çeteye para geliyor. bol.Devlet Aile Bakanlığı aracılığıyla üstesinden gelemiyor, üstelik normal bir durummuş gibi yoksulluğu derinleştiriyor.Ülke insanlara bunu kabul ettirmeye çalışıyor.Ülkemizde TÜİK verilerine göre yoksulluk oranı yüzde 14.4. Tüketici Hakları Derneği’ne göre yüzde 49,6, yani nüfusun yarısı yoksul görünüyor. Aile Bakanlığı 2023 bütçesi 150 milyar TL’ye düşürülerek yoksullukla mücadele ediyor. Bu bir hayal” diye konuştu. bütçe yetersizdi.

“Çocukların yüzde 40’ı aç geliyor”

Kabukcuoğlu, Bakan Derya Yanık’a, “Devlet ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yüzde 40’ı aç geliyor. 4. sınıf öğrencilerinin yüzde 40’ı hem aç hem de yorgun geliyor. Üstünü örtmek değil, telafi etmek olmalı” dedi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu